РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Река Ропотамо

Извън “Морски Бриз” туристите могат да избират измежду многобройните възможности за забавление. Има голямо разнообразие от различни кафенета и ресторанти с традиционна българска кухня, които предоставят възможност за бързо и лесно опознаване на националната култура и дух. Богатата колекция от български червени и бели вина е специална добавка към всяко меню. За тези, които обичат да се наслаждават на културни дейности и прояви, Лозенец, Приморско и Китен предлагат всяка година различни международни и традиционни български фестивали и състезания, концерти и други шоута на открито. Интересни за посещение са и международните фестивали на операта, театъра, фолклора и джаза в Бургас.
Всеки ден се организират екскурзии до устието на река Ропотамо, пикници, риболов, лов и др. Нощните забавления се съчетават с много танци и уникални напитки във всички модерни барове и клубове.
Атракция за най-малките туристи - децата (а може би и за по-големите) е увеселителният парк и аквапаркът в Приморско.
За почитателите на спорта е осигурен спортен център, предлагащ множество възможности за забавление – тенис на корт, тенис на маса, футболен стадион, волейболно и хандбално игрище, билярдни клубове, сауна, миниголф, езда, джип-сафари и др.
За любителите на екстремни спортове се предлагат квалифицирани курсове по гмуркане, уиндсърфинг, водни ски, джетове. Също така под наем се дават колела и малки моторчета. Всеки ден се организират и туристически обиколки до резиденция „Перла” и Международния Младежки Център (ММЦ).

Лъвска глава


Туристите имат възможността да се насладят на уникалната, изключително красива българска природа, съчетаваща в едно планински и морски климат. Голямото разнообразие от природни и културни забележителности дава възможност за бързо, лесно и приятно запознаване с българската култура:
Народен парк “Странджа”
• Резерват “Ропотамо” с река Ропотамо
• “Лъвска глава”
• “Весела скала”
• “Водни лилии” на устието на р. Ропотамо
• Река Дяволска Дяволското плато
• Редки растения от средиземноморската флора
• Срещат се “Пясъчната лилия” и корков дъб
• Множество диви животни
• Риби
• "Уникалните градчета” - Созопол – на 18 км; Несебър – 70 км; Ахтопол – 50 км
• В околностите на Приморско се намира древното тракийско селище Урдовиза
• В пределите на “Ропотамо” се намират уникати – тракийски долмен
• Старата римска крепост “Калето”
• Римски брод над Ропотамо
• Средновековният манастир “Св. Парашкева”
• Уникални странджански села: Бръшлян, Българи и Граматиково с уникална самобитна архитектура

Сафари с джип

Джип сафари по Маслен нос, с посещение на фиордите, тракийското светилище Беглик-таш и устието на Ропотамо.
 
Сафари с коне

Конен преход в района на Маслен нос през резерват Ропотамо на залез слънце покрай морето.
 
Аква Ленд

Ултра модерният Аква Ленд - гр. Приморско е най-модерният нов увеселителен аква парк. Паркът разполага с бар "Детски Свят", сладоледен бар, шуши бар, бар "Острова", ресторант "Приморско", бързо хранене, пица.
Детска пързалка, Ролба, Кобра, Слон, Октопод, Палячо, Черна дупка, Камикадзе, Семейна пързалка, Цунами, Центрофуга, Бавна река.
В Аква Ленд се намира най-голямата и модерна спортна зала в България- закрита спортна зала с 1000 седящи места, оборудвана с най-съвременнна аудио-визуална техника, мултимедия, пресцентър, залата е мултифункционална за хандбал, тенис, волейбол, баскетбол и танци.
Конгресният център към спортната зала разполага с конферентна зала, фитнес-център, аеробика, масаж, козметичен салон, сладкарница до ресторант "А Ла Карт". Подходящ за всички видове състезания и спортно-възстановителни лагери, клубове и федерации.
Лятната част на спортния център разполага с открит тенис корт с социализирана настилка и техническо обезпечение.
 
 
Гмуркане

Любителите на приключения могат да се насладят на атрактивни места не само на сушата, но и във водата. Дори и да нямате екипировка и умения, това не е проблем, тъй като можете да си наемете необходимото оборудване, а инструктор ще се погрижи за вашето забавление:
- Водолазна екипировка, инструктор, теория, спускане под вода;
- Гмуркане за начинаещи на дълбочина до 6 м, с водолаз инструктор и пълна водолазна екипировка /маска, плавници, шнорхел, неопренов костюм, водолазен апарат, жилетка, баластен колан/.
 
Уиндсърфинг

Един, не по-малко интригуващ и завладяващ екстремен спорт за начинаещи и напреднали, а възрастта едва ли има значение.
Сърф училището в северния край на централен плаж Лозенец, Ви предлага възможност да постигнете мечтите си.
 
Разходка с яхта

Панорамна разходка с яхта от Приморско до Маслен нос, пикник, плаж, риболов и забавления.
 
Ботаническа градина

Ботаническата градина на семейство Серафимови в странджанското село Велика е малко, райско кътче за отдих, все още непознато за хилядите туристи. Двамата имат най-голямата у нас колекция на кактуси и екзотични тропически растения. Ценната колекция двамата съпрузи не крият само за себе си. Всеки турист и гостенин е добре дошъл в техния дом.